13- en 20-wekenecho

Intake

De eerste echo maken we bij de intake, als je rond de 7-8 weken zwanger bent. We kijken dan of het hartje klopt en je krijgt je eerste echofoto’s mee!

Als je minder dan 9 weken zwanger bent, maken we een inwendige (via de vagina) echo. Ben je verder dan 9 weken zwanger, dan maken we de echo uitwendig (via de buik). Een volle blaas zorgt ervoor dat we bij een uitwendige echo de baarmoeder beter in beeld kunnen krijgen, dus probeer met een volle blaas naar de intake te komen als je meer dan 9 weken zwanger bent.

Termijnecho

De termijnecho maken we als je tussen de 10 en 12 weken zwanger bent. Je ziet dan al echt een kindje, met armpjes en beentjes. Natuurlijk krijg je hier fotoafdrukjes van mee!
Ook krijgen jullie aan de hand van de metingen te horen wat de definitieve uitgerekende datum van jullie kind wordt.

13 wekenecho

Tussen de 12+3 en 14+3 weken van de zwangerschap kunnen mogelijke (ernstige) afwijkingen bij het kindje opgespoord worden. De baby is dan nog erg klein, dus niet alle afwijkingen kunnen gezien worden.

Er wordt NIET gekeken of het kindje een jongen of meisje is.
De 13 wekenecho is geen verplichte echo, je mag zelf kiezen of je deze echo wilt laten maken.
Wil je alvast meer weten, download dan de folder (ook in het Engels, Turks, Pools en Arabisch)

20 wekenecho

Tijdens de 20 wekenecho kunnen mogelijke (ernstige) afwijkingen bij het kindje opgespoord worden. Ook wordt er gekeken of er bijzonderheden aan de placenta te zien zijn.

Wil je alvast meer weten, download dan de folder (ook o.a. Engels, Pools, Turks en Arabisch).
De 20 weken echo is geen verplichte echo, je mag zelf kiezen of je deze echo wilt laten maken. 

Groeiecho

We maken groeiecho’s om  kindjes die teveel in groei achterblijven op te sporen. We kijken naast de groei ook naar de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta.
Groeiecho’s worden door ons gemaakt tijdens de gewone zwangerschapscontrole. Je hoeft hiervoor dus niet op een ander moment terug te komen.

Liggingsecho

Als we na 35 weken twijfelen over de ligging van jullie kindje, zullen we een liggingsecho maken om na te gaan hoe het kindje precies ligt.