Aanmelden voor kraamzorg

Het is erg zinvol om kraamzorg voor de hele dag aan te vragen. Vooral bij jullie eerste kindje zul je merken dat het voor jou en je partner een hele verandering is, en daar moet je aan wennen. Het is dan heerlijk dat de kraamverzorgster jullie wegwijs maakt in de verzorging en voeding van jullie kindje. Zij kan door haar ervaring veel vragen beantwoorden en heeft vaak handige tips voor als jullie uiteindelijk alleen zijn met de baby. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de huishouding of de visite. Ook daarover ontfermt de kraamverzorgster zich. Bovendien assisteert de kraamverzorgster de verloskundige en jou tijdens je bevalling.

Andere vormen

Andere vormen van kraamzorg zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld vijf-uurszorg of wijkkraamzorg (3 uur/dag). Onze ervaring met wijkkraamzorg is echter dat het vaak te kort blijkt te zijn, zelfs wanneer iemand van de familie belooft te komen helpen.

Aanvragen

Het is verstandig om de kraamzorg vóór de 10e week van je zwangerschap te regelen. Je kunt dit rechtstreeks bij een kraambureau inschrijven of via je ziektekostenverzekering.
Laat je ziektekostenverzekering in ieder geval weten dat je zwanger bent: je krijgt dan rond de 30e week een kraampakket opgestuurd indien je daarvoor verzekerd bent.

Bureau’s in de regio waar wij goede ervaringen mee hebben zijn: