Ons team

Karin Vestjens (verloskundige/echoscopiste)

Ik ben Karin Vestjens. Toen ik op 16-jarige leeftijd besloot om verloskundige te worden, had ik geen idee hoe leuk ik het echt zou vinden. In 1995 ben ik afgestudeerd, en na in 6 provincies gewerkt te hebben ben ik in 1998 neergestreken bij Verloskundigen Ridderhof. Sinds 2005 ben ik ook echoscopiste. En inmiddels heb ik zelf ook het moederschap mogen ervaren, al een tijdje. In 2006 en 2007 zijn mijn zoons thuis geboren.

Ik kan van alle onderdelen van mijn werk genieten, maar het begeleiden van bevallingen staat met stip op één! Daar kom ik ’s nachts graag mijn bed voor uit. Vooral als het me lukt om mensen tijdens de bevalling zoveel mogelijk zich zelf te laten zijn en ik hen daarbij kan begeleiden, geniet ik het meest. Of dat nou op bed is, in bad, of op de baarkruk … het kan allemaal.

Het krijgen van een kindje is een heel bijzondere en alles overheersende gebeurtenis in je leven. Niet alleen de geboorte zelf, maar ook de tijd daarna. En nu we CenteringZwangerschap bieden als praktijk kunnen we jullie daar nog beter op voorbereiden. Ik geniet er van om jullie daar in bij te staan. Bovendien weet je nooit wat een dag brengt. Daar hou ik van.

Inmiddels ben ik ook versiekundige: ik ben opgeleid om kindjes die in stuitligging liggen te draaien naar hoofdligging.

Ook na je zwangerschap kun je nog bij ons terecht: wij bieden namelijk ook zorg rondom anticonceptie. Je kunt bij mijn collega\’s en mij terecht voor het plaatsen of verwijderen van een spiraaltje of implantatiestaafje.

Evelien van der Marck (verloskundige/echoscopiste)

Ik ben Evelien van der Marck, getrouwd en moeder van 3 dochters: Vera (2010), Iris (2012) en Marit (2016). In 2000 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Met veel plezier heb ik daarna als waarnemend verloskundige bij verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt en sinds september 2004 werk ik bij Verloskundigen Ridderhof.
Verder ben ik ben ik naast verloskundige ook echoscopiste en ben ik ook geschoold in het plaatsen en verwijderen van spiralen en het implantatiestaafje en het klieven van de tongriem

Ik zie de periode van zwangerschap en bevalling als een hele speciale periode in het leven van een mens. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat ik als verloskundige aanstaande ouders hierin mag begeleiden en coachen. Samen met mijn collega’s hoop ik veel voor jullie te kunnen betekenen tijdens deze vreugdevolle en bijzondere periode in jullie leven.

Daniëlle van der Velden (verloskundige/echoscopiste)

Ik ben Daniëlle van der Velden en verloskundige sinds 2008. Sindsdien werk ik met veel plezier bij de Ridderhof. Ik ben getrouwd en ben moeder van een zoon (2018) en twee dochters (2020 en 2023). Als verloskundige vind ik het belangrijk om goed contact met de zwangere en haar partner op te bouwen. Als we elkaar beter leren kennen, kan ik mijn tips en adviezen beter op jou als persoon afstemmen. Dat vind ik belangrijk. Sinds 2012 ben ik ook echoscopiste. Een mooie aanvulling op ons vak!

Naast de begeleiding van zwangerschap en bevalling vind ik de nazorg bij borstvoeding erg belangrijk. Ik neem graag de tijd om tips en adviezen te geven als de borstvoedingsperiode wat minder gemakkelijk verloopt. Sinds november 2014 ben ik tevens lactatiekundige en kunnen jullie bij mij zowel tijdens als na de kraamtijd terecht voor extra hulp en ondersteuning bij de borstvoeding.

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!


Dette van der Heijden (verloskundige)

Mijn naam is Dette van der Heijden. Oorspronkelijk kom ik uit Oijen en ik vind het dus ook erg leuk dat ik nu in mijn ‘eigen’ omgeving kan werken. Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste en plaats en verwijder ik spiralen.

Ik vind het heel speciaal dat je als verloskundige het voorrecht hebt om bij een van de meest speciale momenten in iemands leven te mogen zijn. Zwangerschap heeft me altijd gefascineerd en het geeft me veel voldoening om zwangere vrouwen en hun partners te ondersteunen in de zwangerschap en natuurlijk bij de bevalling.

Graag zie ik jullie binnenkort in de praktijk!

Elise Oosterveen (verloskundige)

Mijn naam is Elise Oosterveen. Ik woon in Oss en ben zelf door een verloskundige van Verloskundigen Ridderhof mee op de wereld gezet! Tijdens mijn opleiding heb ik kennis mogen maken met deze praktijk en daarna mocht ik ook het team in de praktijk komen versterken als verloskundige!

Ik vind het erg belangrijk als verloskundige om goed contact met de cliënt op te bouwen waarin alles bespreekbaar is. Ik vind het heel bijzonder om deel uit te mogen maken van een ontzettend speciale periode in iemands leven.
Wanneer ik ouders vlak na de bevalling voor het eerst kennis zie maken met hun kindje, dan besef ik mezelf iedere keer weer wat voor bijzonder werk ik heb. Daar kom ik dan ook graag voor mijn bed uit!

Ik hoop veel voor jullie te kunnen betekenen en kijk ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten.

Annemiek van de Ven (praktijkassistente)

Ik ben Annemiek vd Ven, getrouwd en moeder van een zoon.

In 1989 ben ik afgestudeerd als doktersassistente en heb ruim 9 jaar gewerkt in een huisartsenpraktijk. Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging heb ik de overstap gemaakt naar deze verloskundigenpraktijk. Voor mij was dit toen een totaal nieuwe wereld.

Inmiddels werk ik hier al weer verschillende jaren en doe ik mijn werk nog altijd met veel plezier en enthousiasme.
Zwanger zijn is een bijzondere fase in iemands leven.
Daarom vind ik het ook belangrijk dat zwangeren zich “thuis” en op hun gemak voelen in onze praktijk. Daar draag ik dan ook graag een steentje aan bij. Ik hoop jullie te mogen begroeten aan de telefoon of tijdens het spreekuur en wens iedere zwangere een mooie zwangerschap toe.

Anne-Marie Leijten (praktijkassistente)

Ik ben Anne-Marie Leijten, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik werk sinds april 2014 als praktijk assistente bij Verloskundigen Ridderhof.
In september 2013 ben ik afgestudeerd aan het NIPA in Eindhoven als doktersassistente.
Werken als assistente bij een team verloskundigen was voor mij een droombaan, dus toen ik hoorde dat ik de nieuwe assistente ging worden kon ik mijn geluk niet op!

Het contact dat ik met jullie heb en de band die we opbouwen in die 8 maanden, die voor jullie zo spannend en prachtig zijn, is het allerleukste van dit vak.
De assistentes zijn toch vaak het eerste aanspreekpunt wat betreft afspraken maken en vragen die jullie hebben aan de telefoon.

Naast assistente ben ik ook gediplomeerd voetreflexologe. Aan het einde van de zwangerschap kun je bij mij terecht voor voetmassage.
Ook na de zwangerschap kunnen jullie nog bij mij terecht, want ik geef de cursus babymassage bij Verloskundigen Ridderhof.

Janneke van den Oord (echoscopiste 13 en 20 wekenecho)

Mijn naam is Janneke van den Oord en ik werk bij Verloskundigen Ridderhof als echoscopiste voor de 13- en 20-weken echo.
Ik woon samen in Kerkdriel met mijn vriend en 3 kinderen.
Ik ben in 2015 afgestudeerd als verloskundige en daarna direct de opleiding tot echoscopiste gaan volgen. Later heb ik dit nog aangevuld met nog meer expertise in de echoscopie, zoals de 13- en 20-weken echo.
Het blijft mooi om met iedere echo weer duidelijk te krijgen hoe het kind ligt en groeit en daarbij alle organen en structuren mooi in beeld te krijgen. Dat is soms een grote uitdaging met die beweeglijke baby’s! Soms brengt zo’n echo ook onzekerheid met zich mee, daarbij hoop ik jullie goed te begeleiden.
Ik hoop jullie snel te zien!