Lactatiekundige

Het is een logische keuze om borstvoeding te geven, want dat is goed voor jou en je kind.
Borstvoeding geven verloopt normaal gesproken zonder problemen. Soms doet zich een speciale situatie of probleem voor, iets wat je niet had verwacht of een complicatie bij jou of je kind.
Dan is gespecialiseerde kennis, deskundig advies en goede zorg noodzakelijk. Daniëlle is als lactatiekundige opgeleid om je professioneel te begeleiden en te helpen door middel van advies op maat.

Daniëlle begeleidt alléén cliënten van onze praktijk.
Mocht Daniëlle niet beschikbaar zijn of ben je geen cliënt van onze praktijk, dan kun je terecht bij:

Mieke Saras: 06 – 40 61 75 99 en www.natuurlijkmana.nl.
Maartje van der Heijden: 06-15038846 en www.mamaartje.com

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op basis van de juiste informatie. Dat kan bijvoorbeeld door over borstvoeding te lezen of naar een borstvoedingscursus te gaan.
Wil je meer informatie over borstvoeding? Kijk dan eens op www.borstvoeding.com.
Ook staan er op internet goede filmpjes over handkolven.

Hulp van een lactatiekundige is mogelijk tijdens de zwangerschap als voorbereiding of als ondersteuning. Heb je specifieke vragen over borstvoeding en wil je deze graag bespreken tijdens je zwangerschap? Maak dan een afspraak met Daniëlle.
Mocht de borstvoeding na de geboorte van je kindje niet verlopen zoals je had verwacht, neem dan tijdig contact met ons op. Hoe eerder je deskundige hulp krijgt, des te sneller is het probleem verholpen en heb je weer motivatie om de borstvoeding met plezier voort te zetten. Tijdens een consult geeft Daniëlle je de kennis en kunde die je nodig hebt om weer verder te kunnen gaan. Dit wil zeggen: gerichte adviezen en praktische tips, afgestemd op de omstandigheden en op de conditie van jou en je kind.
Een consult kan plaatsvinden in de kraamweek of in de maanden daarna.

Een consult na de geboorte van je kind vindt plaats bij jullie thuis of op de praktijk en duurt meestal 1,5 uur. We streven er naar om een afspraak te maken op een voor jou geschikt tijdstip.
Tijdens deze afspraak stelt Daniëlle je veel vragen over hoe de borstvoeding tot dan toe verlopen is, wat de problemen op dat moment zijn en kijken jullie samen naar de beste oplossing voor jou en je kindje. Na het eerste consult is er nog maximaal 2 keer telefonisch contact om te evalueren hoe het verloopt. Indien nodig kunnen er nog meer telefonische consulten en/of een tweede huisbezoek plaatsvinden of kan er verwezen worden naar andere zorgverleners.

Tarieven

Als je contact opneemt voor meer informatie of vragen dan zullen ook de tarieven met je worden doorgenomen.
Mocht je een lactatiekundig consult in de zwangerschap willen, dan kan dit op het spreekuur van Daniëlle gepland worden.

In principe plannen we 15 minuten in voor dit consult (als het met een gewone zwangerschapscontrole gecombineerd wordt, plannen we 15 minuten langer voor je controle).
Verwacht je meer tijd nodig te hebben, geef dit dan bij het maken van de afspraak aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Lactatiekundig consult in de zwangerschap  € 25,-/kwartier
Lactatiekundig consult na de geboorte  € 120,-
Telefonisch consult  € 15,-
Verlengde nacontrole  € 25,-/kwartier

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Wij adviseren je om bij je zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. Soms vergoedt de zorgverzekering alleen als een consult wordt verwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen kun je dit nagaan.

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, NVL

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is in 1993 opgericht. Zij heeft tot doel, het beroep van lactatiekundige meer bekendheid te geven, bij het publiek en binnen de reguliere gezondheidszorg. Daarmee samenhangend is zij in onderhandeling met ziektekostenverzekeraars om de kosten verbonden aan lactatiekundige begeleiding in de verzekeringspakketten op te nemen. Daniëlle is lid van deze vereniging.