Verhuur en verkoop

Binnen onze praktijk vind je alles wat je nodig hebt rondom de zwangerschap en geboorte. We verkopen verschillende producten die je (na de bevalling) nodig kunt hebben. Niet alle producten zijn geschikt om te kopen. Om deze reden verhuren we ook verschillende items.

Neem dus gerust contact als je vragen hebt over onderstaande informatie.

Borstkolven

Wij verhuren 2 soorten professionele kolven: de Symphoy borstkolf van Medela en de Carum borstkolf van Ardo.

medela_symphonycarum-1-0fb73803

 

 

 

 

Met deze kolven kun je op een comfortabele manier (tijdelijk) afkolven. Je kunt zowel enkel als dubbel afkolven.

Het huren van een kolf kost 2,50 euro per dag (de dag van ophalen en de dag van terugbrengen tellen als één dag huurkosten).
Wij vragen een borg van 100 euro die per pin voldaan dient te worden. Bij de gehuurde kolf heb je een persoonlijke afkolfset nodig. Indien je deze niet hebt, kun je deze bij ons kopen voor 37,95 euro (Medela) of 39,90 euro (Ardo).
Van de 100 euro borg worden de kosten voor huur-dagen (2,50 euro per dag) betaald. Je krijgt het resterende bedrag teruggestort zodra je de kolf weer terugbrengt.

Hier vind je een instructiefilmpje over het gebruik van de Carum borstkolf van Ardo. 

Bevalbad

Denk je erover om in bad te bevallen? Dan kun je bij ons een professioneel bevalbad huren!
Je kunt het bad alleen thuis gebruiken. Als je bij ons het bad huurt heb je het 5 weken tot je beschikking. Het is verstandig om in je zwangerschap het bad een keer uit te proberen, zodat je een indruk krijgt hoe het opgezet moet worden en hoe lang het duurt. (Dat verschilt per huishouden). Let op draagconstructie van de woning: het bad heeft gevuld een gewicht van ruim 600kg. De afmetingen zijn: buitenmaten 193x165x76cm, binnenmaten 142x114x69cm.

De kosten zijn €100,-. Dit gaat in zodra je het bad hebt ontvangen, onafhankelijk of je het bad uiteindelijk gaat gebruiken. (Als het bad een paar weken tot jou beschikking is, kan een ander er geen gebruik van maken, vandaar dat er altijd kosten in rekening worden gebracht). Indien het ‘eigen gebruik’ pakketje ongeschonden retour wordt terug gegeven, ontvang je hier 30 euro voor terug.

Er wordt ook een borg gevraagd. De borg bedraagt €150,- en krijg je terug als de spullen in juiste conditie (o.a. schoon en droog) geretourneerd zijn.

Mocht je vóór 37 weken een medische indicatie krijgen waardoor je niet meer in bad kunt bevallen, dan kun je de reservering kosteloos annuleren. Laat het dan z.s.m. weten.

Het bad is voor jou gereserveerd van 37 tot 42 weken. Dat is ook de periode dat je onder zorg van je verloskundige kunt bevallen. Het bad zal voor je klaar staan op de praktijk vanaf de dag voordat je 37 weken bent.

Als je erover denkt in water te bevallen, bespreek dit dan tijdens het spreekuur met ons. Je ontvangt dan nog uitgebreidere informatie.  

Meer informatie over de waterbevalling en andere bedrijven die een bad verhuren zijn www.aqua-baby.nl of www.bevallingsbaden.nl.

 Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op.

TENS apparaat

De TENS Elle is speciaal geschikt voor het verlichten van weeënpijn tijdens je bevalling en werkt met elektroden (plakkertjes met een draadje eraan) die je op je onderrug plakt.

Je kunt bij ons een TENS apparaat (inclusief elecktroden) huren voor €50,-. We vragen een borg van €50,-, deze wordt teruggestort zodra je de TENS weer teruggebracht hebt.
In dit filmpje zie je hoe de TENS werkt.

Mocht je de TENS willen huren, geef dit dan aan ons door. We hebben meerdere apparaten en kunnen er dan één voor je reserveren voor de periode dat je tussen de 37 en 42 weken bent. Je kunt de TENS vervolgens ophalen op de dag voordat je 37 weken bent.