Borstvoeding of kunstvoeding

Wij zijn ervan overtuigd dat borstvoeding de beste voeding voor je kind is. Borstvoeding geeft o.a. minder kans op infecties bij je kindje en een versnelt herstel bij jezelf. We vinden het dan ook belangrijk dat je je hierover goed informeert. Je krijgt van ons op verschillende momenten in de zwangerschap informatie over borstvoeding.

Hoe wordt moedermelk gemaakt?

In dit fimpje zie je hoe je zelf kan handkolven.

Lactatiekundige

Heb je ooit een borstoperatie gehad of verwacht je anderszins problemen als je borstvoeding gaat geven, dan kun je in de zwangerschap al contact opnemen met een lactatiekundige. Zij kan je dan de nodige tips en adviezen geven om je goed voor te bereiden.

Jij bent degene die de beslissing neemt. Wij vinden het wel erg belangrijk dat je dit weloverwogen doet. Ga bijvoorbeeld naar de borstvoedingsbijeenkomsten of kijk op www.borstvoeding.com.
Kijk ook verder bij borstvoeding en kunstvoeding, daar staat meer informatie. 

Borstvoedingsbeleid

Wij werken volgens “de tien vuistregels voor het welslagen voor de borstvoeding” opgesteld door UNICEF en de WHO en hebben daarvoor in 2010 het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald. Ons borstvoedingsbeleid is dan ook in de volgorde van deze vuistregels opgesteld.
Bekijk hier ons beleidsplan borstvoeding.