Begeleiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden, dat kan bijvoorbeeld door een cursus te gaan doen, liefst met zijn tweeën, zodat ook je partner weet hoe hij/zij je het beste kan ondersteunen.

Als je zo’n 36 weken zwanger bent, is het verstandig om alle spulletjes in huis te hebben en je bed op klossen te zetten. 

Tip: oefen ook alvast een keer hoe je een autostoeltje in de auto moet bevestigen.

Als je aan het bevallen bent

Het hoofdstuk stap voor stap geeft meer informatie over hoe de bevalling kan verlopen.
Is je bevalling begonnen, dan komen wij regelmatig bij jullie langs om te kijken hoe het gaat. We kijken hoe het met jou gaat, luisteren dan naar het hartje van jullie baby en doen een inwendig onderzoek om de ontsluiting te beoordelen. 
Verder ondersteunen we jullie natuurlijk.
Wanneer het bijna zover is blijven we bij jullie, of gaan we met jullie samen naar het ziekenhuis, als jullie ervoor hebben gekozen om poliklinisch te gaan bevallen. We helpen jullie bij de geboorte van jullie kindje, samen met de kraamverzorgende.

Na de bevalling

We helpen jullie met de eerste borstvoeding en met de eerste kennismaking met jullie kindje. Ook kijken we of je gehecht moet worden, en zo nodig doen we dat (uiteraard met verdoving!). Ook kijken we jullie kindje na op aangeboren afwijkingen. De kraamverzorgende blijft nog enkele uren bij jullie om je te verzorgen.

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!