Bevalling

Je bevalling is een spannende gebeurtenis. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden kun je hier meer lezen over wat er mogelijk komen gaat.

Wij zijn er om je zo goed mogelijk te begeleiden. Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Denk tijdens je zwangerschap alvast samen na of jullie bepaalde wensen hebben tijdens en na de bevalling. Eventueel kun je jullie wensen op papier zetten in een geboorteplan. Als je dat een keer meeneemt naar het spreekuur kunnen wij dat met je bespreken.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden, dat kan bijvoorbeeld door een cursus te gaan doen, liefst met zijn tweeën, zodat ook je partner weet hoe hij/zij je het beste kan ondersteunen.

Als je zo’n 36 weken zwanger bent, is het verstandig om alle spullen in huis te hebben en je bed op klossen te zetten. 

De belinstructies bespreken we met je/jullie op het spreekuur.  

Is je bevalling begonnen, dan komen wij regelmatig bij jullie langs om te kijken hoe het gaat. We kijken hoe het met jou gaat, luisteren dan naar het hartje van jullie baby en doen een inwendig onderzoek om de ontsluiting te beoordelen. 

Afhankelijk van je wens om thuis of poliklinisch te bevallen blijven we bij jullie, of gaan we met jullie samen naar het ziekenhuis. We helpen jullie bij de geboorte van jullie kindje, samen met de kraamverzorgende.

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!