Onze kraamvisites

Tijdens je kraamtijd kom je terecht in een achtbaan vol emoties en nieuwe ervaringen. We komen regelmatig langs om je met raad en daad bij te staan, en om te controleren hoe het met jullie en jullie kindje gaat.

Tijdens de eerste week na de bevalling komen we om de dag langs om te kijken hoe het met jullie en jullie kindje gaat.
De kraamweek is een bijzondere, maar zware week vol nieuwe ervaringen. Jullie leren je kindje kennen, je herstelt van je bevalling, de nachten zijn onderbroken en de verzorging en voedingen vragen veel tijd en aandacht. In deze eerste week krijgen jullie hulp van een kraamverzorgende. Zij verzorgt jullie en jullie kindje en draagt veel van haar kennis en ervaring over. In de kraamweek komen wij ook regelmatig bij jullie thuis langs voor begeleiding en controle van jou en jullie kindje.

Bij problemen overlegt de kraamverzorgster altijd met ons, de verloskundige, want wij zijn eindverantwoordelijk in deze eerste week. In de periodes dat de kraamverzorgster niet aanwezig is, kun je voor vragen en adviezen de dienstdoende verloskundige bellen op 06-55884455.

Als je in Ziekenhuis Bernhoven bent bevallen en je naar huis gaat, wordt dit door de kraamafdeling aan ons doorgegeven en komen we de volgende dag bij je thuis langs. Ben je in een ander ziekenhuis bevallen, bel ons dan op het moment dat je thuis bent gekomen.

Als je wat langer op de kraamafdeling moet blijven, laat dat ons dan even weten. We proberen je dan altijd te bezoeken.