Verwijderen en/of plaatsen implantatiestaafje (Implanon)

 

Wist je dat je bij ons, naast het plaatsen en verwijderen van een spiraaltje, ook terecht kunt voor het verwijderen en/of plaatsen van het implantatiestaafje Implanon?

De Implanon is een klein staafje en wordt gebruikt om te voorkomen dat je zwanger wordt.
Het zorgt ervoor dat er geen eicel vrijkomt en het slijm in de baarmoedermond taaier wordt, waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen komen.

De Implanon kan 3 jaar blijven zitten en wordt onder plaatselijke verdoving in de binnenzijde van je bovenarm ingebracht. Dit kan in principe op elk moment van de cyclus.
Als het tijdens de menstruatie wordt ingebracht is de implanon meteen betrouwbaar. Anders moet er gedurende 7 dagen aanvullende anticonceptie worden gebruikt.
Na de plaatsing voel je het staafje onder de huid zitten. Dan is het staafje goed geplaatst.

Als de Implanon verwijderd moet worden, gebeurt dit ook met plaatselijke verdoving. Eventueel kan er meteen een nieuwe Implanon geplaatst worden.

De Implanon kost 130 euro, afhankelijk van je zorgverzekering krijg je deze kosten wel of niet vergoed. Dit kun je nakijken in je verzekeringspolis.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met ons op!
Je hoeft niet in ons praktijkgebied te wonen om een spiraal of Implanon te laten plaatsen of verwijderen. Ook als je nog geen kinderen hebt gekregen of bij een andere verloskundigenpraktijk onder controle bent geweest, ben je van harte welkom bij ons.

Geschreven door: Evelien van der Marck