De cursus ‘Relaxed Bevallen’ wordt gegeven door Wendy van der Zanden.
Relaxed Bevallen is een inspirerende en leuke cursus, zeker niet zweverig. Lekker informatief en praktisch.

Wendy is naast zwangerschapsdocente ook doula en geboortetrauma consulent. Ook geeft zij Mama Blessings en kun je bij haar terecht voor een ontspannende zwangerschapsmassage.

Hypnobirthing technieken zorgen voor diepe ontspanning, waardoor je stress kunt loslaten en jezelf kunt overgeven aan de processen in je lichaam. Met de hypnobirthing technieken die je tijdens de cursus worden aangeleerd, kun je deze diepe ontspanning bereiken en angst en stress loslaten.

Mindfulness is het bewust zijn van je lichaam en vertrouwen op je lichaam. Je leert beter voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Ook leer je om positief om te gaan met veranderingen, als die plaats vinden tijdens het geboorteproces. Ze leer je accepteren wat er gebeurt, ook als dit anders is dan je gedacht had.

Een aantal voordelen van de cursus:

  • Door je bewuster te zijn van je lichaam en je zelf goed te kunnen ontspannen heb je minder pijnbeleving, minder angst en kijk je positiever terug op je bevalling.
  • Omdat je de cursus samen met je partner doet, weten jullie allebei hoe het geboorteproces verloopt. Je partner weet dan ook hoe hij jou kan helpen, zodat jij beter kunt ontspannen. Je doet het echt samen!
  • Je hebt meer controle over jezelf en je lichaam en datgene waar je geen controle over hebt, kun je goed accepteren. Doordat je van tevoren je wensen hebt besproken en een geboorteplan hebt gemaakt, verklein je de kans op een geboortetrauma.

Waar:
Verloskundigen Ridderhof, Raadhuislaan 21b Oss

Wanneer:
De cursus bestaat uit 5 delen en wordt op 5 woensdagavonden gegeven van 19.00 uur tot 21.00 uur (uitloop tot 21:30).
Jullie kunnen de cursus volgen vanaf week 26 in je zwangerschap. De duur van de cursus is ongeveer 5 weken ( soms zit er een weekje tussen), dus houdt rekening met je uitgerekende datum.

Les 4 is zonder partner, alle andere lessen zijn met partner.

  • 22 juni, 29 juni, 6 juli 13 juli en 20 juli
  • 7 september, 14 september, 21 september, 28 september en 5 oktober
  • 12 oktober, 19 oktober, 2 november, 9 november en 16 november
  • 23 november, 30 november, 7 december, 14 december en 21 december

Kosten:
€ 199,00 voor een groepscursus van 5 avonden
€ 399,00 voor een privécursus van 3 avonden (bij jou thuis)

Bij de eerste cursusdag, krijgen jullie het boek “Ik ga relaxed bevallen”. Ook stuur ik via Wetransfer MP3’s om te kunnen ontspannen en krijgen jullie elke les hand-outs als naslag werk.

Aanmelden:
Aanmelden kan via deze site of  doula4life@outlook.com.
Kijk voor meer informatie op www.doula4life.nl.
Voor vragen mag je ook bellen of appen: 0651311337

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!