Hypnobirthing-technieken én praktische kennis

Relaxed bevallen vanuit Regie® leert jullie, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je vanuit rust en flow kunt bevallen. Onderzoek wijst uit dat het ervaren van regie over het geboorteproces, een steunend geboorteteam en prettige communicatie met je zorgverleners de belangrijkste sleutels zijn voor een positieve bevalervaring. Realistische voorbereiding door jou en je (beval)partner is hierbij essentieel.
“Relaxed bevallen vanuit Regie” volgen jullie als je een kindje verwacht en behoefte hebben om zelfbewust en met kennis door de bevalling te gaan. Om te weten wat jullie kunnen, mogen, wensen en willen. Ik help jullie om te onderzoeken waar jullie behoeftes liggen en hoe je dat kunt bewerkstelligen, in samenwerking met jullie zorgverlener. Of dat nou jullie eigen verloskundige is of ziekenhuispersoneel.
Deze cursus wordt gegeven door Jet Dingemans.

De cursus is verdeeld over 4 weken met bijeenkomsten van ongeveer 2 uur per keer. Jullie leren tijdens de cursus onder meer het volgende:

  •  Jullie begrijpen hoe een zwanger en bevallend lichaam werkt en zijn relaxter omdat jullie hebben ervaren dat je invloed hebt op het proces.
  •  Jullie hebben praktische kennis over hoe een brein werkt tijdens de bevalling en hoe je daarop in kan spelen en wat je als partner kan doen om te ondersteunen.
  •  Jullie begrijpen hoe belangrijk mindset is en hoeveel invloed dit heeft.
  •  Jullie kennen ademhalingsoefeningen, visualisaties en affirmaties die helpen tijdens de verschillende fases van de bevalling.
  •  Jullie hebben kennis over jullie rechten in de werkomgeving, tijdens en na de zwangerschap.
  •  Jullie leren verantwoordelijkheid te nemen over jullie eigen welzijn en dat van jullie kindje.
  •  Jullie zijn voorbereid op alle scenario’s waardoor jullie met vertrouwen de bevalling in gaan en geen controleverlies hoeven te ervaren. Oók als het anders loopt dan plan A.

Waar:
Verloskundigen Ridderhof, Raadhuislaan 21b Oss

Wanneer:

  •  13 en 20 maart + 3 en 10 april van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kosten:
Deelname aan 4 bijeenkomsten van 2 uur is 297,- per koppel. (Je kunt ook een andere bevalpartner dan je eigen partner meenemen). Als je je aanmeldt via het aanmeldformulier op deze pagina, ontvang je 10%  (dus 29,70 euro) korting!
Mogelijk wordt (een deel van) de cursus voor jullie vergoed. Dit verschilt per verzekeraar en je aanvullende verzekering. Vraag dit dus even goed na als dat voor jou belangrijk is.
Vermeld daarbij dat ik ben aangesloten bij de Beroepcoöperatie voor Childbirth Educators.

Aanmelden:
Direct aanmelden kan via het contactformulier op deze pagina.
Liever eerst meer weten? Bekijk de informatie op maansafari.nl of vraag daar een contactverzoek aan, dan bellen of whatsappen we eerst nog even.
Neem contact op voor een privécursus of RBVR Essentials workshop.

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!