CenteringPregnancy

Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw zwangerschap, bevalling en kraamperiode en om samen met andere zwangeren je zwangerschap te beleven? Met CenteringPregnancy is dit mogelijk!

CenteringPregnancy is een vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. Waar we tijdens gewone controles 10-15 min de tijd hebben, is er bij CenteringPregnancy veel meer ruimte om dieper op jullie vragen in te gaan.
Bijvoorbeeld over een gezonde leefstijl, klachten tijdens de zwangerschap of de voorbereiding op de bevalling en de periode daarna.

Hoe werkt het?

Als je deelneemt aan CenteringPregnancy vinden er 9 bijeenkomsten van 2 uur plaats in een groep met 8 a 12 andere zwangeren die rond dezelfde periode uitgerekend zijn als jij. Deze data van deze bijeenkomsten liggen al vast voor jouw hele zwangerschap, dat is dus qua planning erg makkelijk. Tevens is er een bijeenkomst een aantal weken na je bevalling.

De groep start op het moment dat je tussen de 12en 16 weken zwanger bent. De eerste controle en de termijnecho vallen dus buiten deze bijeenkomsten. We maken geen echo’s tijdens de bijeenkomsten, die worden altijd apart ingepland op het gewone spreekuur, zodat jouw partner ook de mogelijkheid heeft om daarbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomsten worden geleid door 1 vaste verloskundige en een co-begeleider. Bij een aantal bijeenkomsten zal dit een speciaal opgeleide kraamverzorgende van Welkom Kraamzorg of een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau zijn.
Tijdens de bijeenkomst controleren we de groei van jouw baby, je bloeddruk en gewicht individueel en daarnaast is er extra tijd en aandacht voor diverse interessante onderwerpen. We geven informatie en praten over de dingen die je tegenkomt in deze periode en wat dat voor jou, je partner of je familie betekent.

Uit onderzoek blijkt dat deze groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, jouw zwangerschap, de bevalling en jouw rol als moeder. Het draagt daarnaast bij in het voorkomen van vroeggeboorte.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om niet deel te nemen aan dit programma. Je krijgt dan gewoon individuele controles van 15 minuten.

Neem contact met ons op voor meer informatie of meld je aan!

Ervaringen van anderen:

Ik heb de Centering als zeer positief ervaren. Er wordt ontzettend veel informatie gegeven maar ook gedeeld tussen de zwangere vrouwen onderling. Ik zou deze bijeenkomsten aan iedereen aanraden en heb dit ook al bij meerdere bekenden van mij gedaan. Een verrijking van de zwangerschap! Ook na de bevalling is er een leuk contact overgebleven met de vrouwen van ‘ons groepje’.

Frederiek

Helemaal super! ik raad het iedereen aan! Zo fijn om tijdens de 2 uur durende bijeenkomsten alles te bespreken. Eigen onderwerpen en vaste belangrijke onderwerpen. Er komt veel meer aan bod dan dat er bij individuele afspraken besproken zou worden. Ook dingen waar je zelf niet zo 1, 2, 3 aan denkt.

Janneke

Groepsconsulten zorgden voor mij ervoor dat de 9 maanden snel en gezellig voorbij gingen. Je bent niet alleen zwanger maar met je groepje.

Ilse

Ik vond de groepsconsulten heel erg leuk, nu zwanger van mijn 3e maar toch weer heel veel meegekregen wat ik nog niet wist. Ik heb genoten en veel geleerd in de groep. ik raad het iedereen aan.

Fatima

Bekijk hier een filmpje over CenteringPregnancy.