Wekelijks in de avond

Bij Verloskundigen Ridderhof is er de mogelijkheid om Groepslessen Zwangerschapstherapie Cesar/Mensendieck te volgen die gegeven worden door Oefentherapeuten die bekend zijn met de methode van Cecile Röst. Zij gaan samen met jou kijken naar een optimale houding en manier van bewegen, zoals het zitten, staan, lopen, opstaan en gaan zitten, bukken en tillen om zo klachten te verhelpen én te voorkomen.
Je wordt tijdens de lessen tevens bewust gemaakt van:

  • Aanleren goede spierbalans rondom bekken/onderrug
  • Toepassing spiergebruik in het algemeen dagelijks leven
    Ademhaling- en ontspanningstechnieken tijdens zwangerschap én voor het opvangen van de weeën
  • Verschillende fasen van de bevalling
  • De kraamdagen na de bevalling

De cursus ‘Fit tijdens de zwangerschap’ is geschikt voor zowel zwangere vrouwen mét als zonder bekken/rugklachten en vindt plaats in kleine groepen.
Indien extra individuele therapie gewenst is, kan naast de groepslessen ook individuele Oefentherapie Cesar/Mensendieck gevolgd worden bij één van de therapeuten van “Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys” in het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 8, Oss.

De cursus ‘Fit tijdens de zwangerschap’ bestaat uit 8 lessen van 60 minuten: 7 lessen tijdens de zwangerschap en 1 les ongeveer 6 weken na de laatste bevalling.

De individuele behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De groeplessen, mits curatief ook. Deze vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend.
Voor meer info kun je opnemen met: 0412-450222 of kijk op de website: www.cesar-oss.nl

Locatie: Verloskundigen Ridderhof aan de Raadhuislaan 21b te Oss
Kosten: €165,-.
Wanneer: Wekelijks in de avond om 19.30 uur. De groepjes starten zodra er minstens 4 aanmeldingen zijn.

Van kinderwens, zwangerschap tot begeleiding na de kraamtijd, wij zijn er voor jullie!