blog centering pregnancy, een eigen ervaring

Intake
Inmiddels alweer een jaar geleden kwam ik voor de intake bij mijn collega. Ik was zwanger. En zoals verwacht kwam op dat moment de vraag; ga je mee doen met de Centering Pregnancy? Eigenlijk wist ik direct dat ik dit wilde, maar tegelijkertijd ook twijfelde ik. Zou ik dat wel doen als verloskundige? Kan ik daar zitten als zwangere of vind ik het lastig om de pet van verloskundige af te zetten?

Ik besloot uiteindelijk om mee te doen en te bekijken hoe ik het zou ervaren. Als het me uiteindelijk niet zou passen, kon ik altijd overstappen op de reguliere controles. Precies zoals ik de cliënten ook allemaal adviseer.

Meest uitgebreide zorg in de zwangerschap
Bewust kiezen voor de meest uitgebreide zorg in deze zwangerschap is gekomen nadat ik de vorige keer onverwacht beviel bij 35 weken en voor mijn gevoel de zwangerschap niet voldoende bewust had meegemaakt. Dit is de meest belangrijke reden dat ik voor CenteringPregnancy heb gekozen. Iedere zwangerschap is uniek en kun je maar één keer meemaken.

De andere zwangeren hadden verschillende redenen om deel te nemen. Van eraan beginnen en bekijken of het wat voor je is tot meer kennis op doen. Je kan ervaringen delen en je weet (grotendeels) wat anderen voelen en ervaren.

Fijne groep
Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen. Direct vanaf de eerste bijeenkomst was er een goede klik met de groep. Even aftasten, maar dat was maar van korte duur. Door de zwangerschap samen te beleven krijg je ook een band met elkaar. We hebben mogen ervaren hoe we elkaar kunnen ondersteunen bij de leuke momenten in de zwangerschap maar ook bij hele onzekere momenten. We hebben samen gelachen, gehuild en gehuild van het lachen.

Inmiddels zijn we allemaal een prachtige baby rijker. Op dit moment, nu de baby’s tussen de vijf en zeven maanden oud zijn, hebben we nog steeds contact met elkaar. Iedereen in dezelfde fase, alle baby’s en moeders in hun eigen ontwikkeling.

Ik wil het iedereen aanraden om deel te nemen aan CenteringPregnancy. Iedereen kiest vanuit haar eigen behoefte en haalt uit de bijeenkomsten wat bij haar past.  #samenweetjemeer

Floor Verhoeven

Geschreven door: Floor Verhoeven