26-06-2021 Corona Update

Beste zwangeren en partners,

Vanaf vandaag kunnen we nóg meer gaan versoepelen mbt de coronamaatregelen!

Mondkapje:

In openbare ruimtes zijn mondkapjes niet meer verplicht. Ter bescherming voor jou en onszelf, dragen wij nog wel een mondkapje als wij zorg verlenen < 1,5 meter. Dus bijvoorbeeld tijdens het meten van je bloeddruk, als we het hartje luisteren of een echo maken en tijdens de bevalling.
Op de momenten tijdens het spreekuur waarop je < 1,5 m afstand van ons houdt, vragen wij je om ook een mondkapje te dragen. Tijdens de bevalling hoeft dit niet.

1 Volwassene en je eigen kinderen < 12 jaar zijn welkom tijdens alle controles.
Uiteraard dienen zij wel klachtenvrij te zijn én ten opzichte van ons én andere cliënten de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Dit geldt ook voor kinderen.

Uiteraar blijft het belangrijk om thuis te blijven indien je klachten hebt zoals verkoudheid, hoesten, koorts, niezen of benauwdheid. Bel ons dan om je controle te verzetten en maak een afspraak voor een coronatest.

Coronavaccinatie:

Wij volgen mbt de coronavaccinatie het advies van het RIVM, namelijk om je na de 3e maand van je zwangerschap te laten vaccineren.
De GGD zorgt ervoor dat je een vaccin krijgt toegediend wat veilig is in de zwangerschap, namelijk Moderna of Pfizer.
Vind je het lastig om een keuze te maken? Misschien kan deze informatiekaart over wel of niet vaccineren je helpen om een keuze te maken.

Geschreven door: Evelien van der Marck