26-04-2020 Corona update

Beste cliënten en partners,

Om te beginnen willen we eerst onze complimenten aan jullie maken, er zijn nogal wat veranderingen doorgevoerd de afgelopen weken, en wat hebben jullie daar veerkrachtig op gereageerd! We hebben veel begrip gevoeld. Dat waarderen wij zeer! We begrijpen dat we veel van jullie vragen. Dank voor jullie flexibiliteit.

Ook voor ons is de afgelopen periode pittig geweest. De situatie veranderde vaak, en we moesten samen met het ziekenhuis de kraamzorg, het ROAZ en het RIVM regelmatig onze plannen bijstellen. Gelukkig zien we het aantal besmette mensen met Corona dalen. Het lijkt erop dat we de goede kant op gaan. We moeten wel nog steeds voorzichtig blijven. Het is en blijft veiliger om gesprekken zoveel mogelijk telefonisch te voeren. Dat maakt de kans dat we elkaar besmetten in de spreekkamer kleiner. Het contactmoment in de spreekkamer proberen we dan ook nog steeds zo kort mogelijk te houden.

Echo’s en controles
We zijn blij te kunnen melden dat we vanaf dinsdag 28 april weer intake echo’s mogen maken. Dit is de eerste echo rond 8 weken zwangerschap. Heb je komende tijd je intake bij ons gepland staan dan kan je een telefoontje verwachten omtrent de afspraak en de echo die je krijgt. We willen je voor de echo graag zien op de praktijk echter de rest van de intake zullen we nog steeds telefonisch doen om de contactmomenten te beperken. Je partner mag helaas nog niet mee komen met de echo.

Bevalcentrum
Het bevalcentrum in het Van de Valk hotel is nog open, tot op heden hebben we er nog geen gebruik van hoeven maken. We doen dit enkel als het ziekenhuis ons geen plek kan bieden voor een poliklinische bevalling. En dat is gelukkig nog niet aan de orde geweest. Je kan thuis of in het ziekenhuis gewoon veilig bevallen. Voorlopig blijft het centrum voor de zekerheid nog wel open. Enkele kraamzorg organisaties hebben capaciteitsproblemen gehad. Dat gaat nu al beter.

Partner
Het ziekenhuis heeft wat meer ruimte om de zorg te bieden die ze graag willen bieden. Dat gaan jullie misschien ook merken: als je naar het ziekenhuis moet voor een spoedconsult, dan mag vanaf nu je partner of een andere begeleider mee. Helaas geldt dit nog niet voor een geplande controle in het ziekenhuis, of de 20 weken echo. We hopen dat we stukje voor stukje wat meer mogen bieden.

Cursussen
In deze tijd moeten we creatief zijn. We willen namelijk graag niet alleen medisch goed voor jullie zorgen, maar ook jullie nog steeds voorzien van goede informatie. Steeds meer cursussen worden dan ook online aangeboden. Neem eens een kijkje op bijvoorbeeld:
– www.onlinegeboorteacademie.nl
– www.prettigbevallen.nl
– www.mindfulgeboorte.nl
– www.zwngr.nl (online-ochtend-meditatie-voor-zwangeren)
– zwangerschapscursusondemand.nl (ook in het engels en andere talen)
– www.rooszwaans.nl (yoga)
– www.rosellaberghuis.nl ( voeding)

We hopen dat jullie een keuze kunnen maken uit bovenstaand aanbod!
Tot slot, mochten er vragen zijn, dan zijn we altijd bereikbaar. We zijn op afstand dichtbij!

Geschreven door: Danielle van der Velden