24-03-2020 Corona update

Beste cliënten en partners,

Dag 9 van de veranderingen in onze zorg in verband met het het Coronavirus:

Gisteren hebben we jullie verteld dat alles nog gewoon op sterkte is, en dat we doorgaan zoals we het gewend zijn. Alle praktijken en ook de kraamzorgorganisaties en het ziekenhuis hebben nog steeds voldoende personeel.
In verband met verspreiding van het Coronavirus blijft het advies om waar mogelijk thuis te bevallen.
Ons KIEM Bevalcentrum staat er, maar is op dit moment nog niet nodig. We kunnen natuurlijk niet voorspellen wanneer dat verandert, maar wij zijn er op voorbereid.
Om jullie ook de kans te geven je daarop voor te bereiden geven we je vast een lijstje van spullen waarvan we graag willen dat je die meeneemt , wanneer je naar het Bevalcentrum gaat. Dit hoor je van je verloskundige op het moment dat je haar belt. Het is ongeveer hetzelfde als wat meegaat naar het ziekenhuis, iets uitgebreider. Voorbereiding: Een goede voorbereiding zorgt voor wat meer rust. Een bevalling begint vaak onverwacht. Zet de benodigde spullen daarom ruim van tevoren klaar zodat je deze, wanneer nodig, direct mee kunt nemen.

Extra meenemen:

Meenemen naar Kiembevalcentrum

Meenemen naar Bernhoven

Verder horen we de vraag of in het KIEM bevalcentrum ook badbevallingen mogelijk zijn: op dit moment nog niet, maar we zijn hiermee bezig om te kijken of dat kan. Mocht je er over denken een TENS apparaatje te gebruiken, neem dat gerust mee, dat kan gewoon.

Nog even een paar belangrijke dingen uit eerdere berichten:

  • Ga je in het ziekenhuis bevallen, dan is de ingang ALTIJD via de hoofdingang. Je partner mag (als enige) mee naar binnen, maar iedereen (ook de verloskundige) moet in één keer naar binnen met alle spullen, nadat de auto geparkeerd is op de grote parkeerplaats. Wanneer er geen tijd meer is om daar te parkeren heeft je verloskundige een parkeerkaart voor je waarmee je bij de hoofdingang mag staan
  • Als je ons belt vermeld dan altijd of je klachten of koorts hebt: meet je temperatuur op vóórdat je belt, dan weten wij of we beschermende kleding nodig hebben. Dit geldt ook voor je partner!
  • Spreekuren: als je een afspraak hebt bij je verloskundige en je hebt klachten (hoesten, verkoudheid temperatuur meer dan 38): neem contact op met je verloskundige. Zij beslist dan of je afspraak uitgesteld kan worden of niet. Indien nodig verwijst zij je naar het speciale spreekuur voor zwangeren met Coronaklachten die toch gezien moeten worden. Dit spreekuur vindt steeds op een andere verloskundige praktijk in de regio plaats. Je verloskundige weet waar.
  • Op de couveuse afdeling zijn ook strenge regels van kracht: heeft een van de ouders (vermoeden op ) Corona, dan is bezoek aan de couveuse afdeling NIET mogelijk. Zie de informatie van Bernhoven.

 

 

Geschreven door: Karin Vestjens