15-12-2020 Corona-update

Beste cliënten en partners,

Helaas heeft het Coronavirus kans gezien om harder om zich heen te slaan dan we hadden gehoopt. Het aantal besmettingen is weer opgelopen, met de nodige gevolgen. Zoals we gisteren hebben gehoord tijdens de persconferentie gaat onze samenleving de komende vijf weken op slot. Uiteindelijk krijgen we het Corornavirus onder controle, dit krijgen we alleen maar samen voor elkaar.

Ook voor de verloskundige zorg zijn er richtlijnen afgegeven. We hebben samen met de praktijken in onze regio en ziekenhuis Bernhoven deze richtlijnen bekeken en gelukkig hoeven we nagenoeg geen verdere afschaling van de zorg door te voeren! De zorg zal op dit moment ongewijzigd blijven. De afspraken zoals we die nu gepland hebben kunnen doorgaan:

Algemene regels, weet je ze nog?

  • Had je in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven 38 graden of benauwdheid?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
  • Heb je corona gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/ gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/ haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Als je één van de vragen met ‘ja’ moet beantwoorden en je hebt een afspraak met ons staan: bel ons dan. We zullen met je overleggen of de afspraak verzet kan worden.

Laat je laagdrempelig testen, dit geldt dus ook bij verkoudheidsklachten!!

Controles:

Kom niet te vroeg of te laat op je afspraak. Houd rekening met 1,5 meter afstand. Kom alleen op de afspraak en draag een mondkapje.
Je partner is welkom bij alle echo’s en het gesprek over de bevalling rond de 27e zwangerschapsweek. Kinderen zijn nog even niet welkom tijdens de controles.

Bevalling:

We zullen vragen naar jullie gezondheid en die van jullie huisgenoten. Indien iemand verdacht is op corona of corona heeft, zullen we maatregelen nemen die dan geschikt zijn.

Kraambed:

We zullen jullie bezoeken op minimaal 2 momenten in het kraambed. De andere controles zullen we telefonisch of met beeldbellen doen. Natuurlijk kunnen we hiervan afwijken indien nodig.

Op deze manier hebben we de meeste kans dat we gezond blijven en dat wij goed voor jullie kunnen blijven zorgen en klaar kunnen staan voor jullie als jullie ons nodig hebben!!

Neem gerust telefonisch contact op met de praktijk om te bespreken wat de juiste zorg op dat moment voor je is.
We willen jullie allemaal bedanken voor jullie flexibiliteit, we waarderen dat zeer. We realiseren ons dat het niet altijd gemakkelijk is.

Blijf gezond, let op elkaar! En laat het ons weten als je ergens mee zit.

Fijne feestdagen!!!

Geschreven door: Evelien van der Marck